Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΥΕΞΙΑΣ



Εξίσου σημαντικό με την φροντίδα της ψυχής μας είναι και η επιδίωξη της σωματικής ευεξίας μας. Όλα ξεκινάνε από μια επίσκεψη σε έναν γιατρό, ώστε να επιβεβαιωθούμε ότι είμαστε καλά στην υγεία μας. Το επόμενο βήμα είναι να βελτιώσουμε την διατροφή μας, εμπλουτίζοντάς την με φρούτα, λαχανικά και όσπρια. Μπορούμε να τρώμε γλυκά, αλλά όχι σε καθημερινή βάση και πάντα με κάποιο όριο. Για παράδειγμα, την αγαπημένη μας σοκολάτα θα τη φάμε σε μια εβδομάδα και όχι σε μια μέρα. Εξίσου σημαντική είναι και η άσκηση.

Μπορούμε μετά το διάβασμα να βγούμε για περπάτημα ή να γυμναστούμε στο σπίτι με τη βοήθεια ενός βίντεο ή μιας εφαρμογής. Μετά τη γυμναστική, ένα ζεστό μπάνιο θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε. Κι ας μην ξεχνάμε να περιποιούμαστε τον εαυτό μας! ‘Ένα διαφορετικό χτένισμα, ή ακόμα και μια μυρωδάτη ενυδατική κρέμα θα μας φτιάξουν τη διάθεση με τον πιο απλό τρόπο. Κι έφτασε η ώρα του πολύτιμου ύπνου, που θα μας χαρίσει ενέργεια και ξεκούραση, γι’ αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι τέλειος! Καθαρά σεντόνια και μαξιλαροθήκες, άνετες πιτζάμες, ένα ελαφρύ σνακ, όπως ένα ποτήρι γάλα, χαλαρωτική μουσική, το αγαπημένο μας αρκουδάκι και…καλή μας νύχτα ώσπου να μας ξυπνήσει το ρολόι και να διακόψει τα όμορφα όνειρά μας!

Ελένη

https://pixabay.com/el/illustrations/%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AE-8384851/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου