Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ



Η καλοσύνη είναι ένα άυλο αγαθό, το οποίο μπορεί να προσφέρει πολλά σε όλους τους ανθρώπους. Μία μικρή πράξη καλοσύνης μπορεί να δημιουργήσει ευχάριστα συναισθήματα και σε εσένα που κάνεις την καλή πράξη και στον άλλον που την δέχεται. Ένα καθημερινό παράδειγμα είναι όταν βλέπουμε μέσα σε ένα λεωφορείο ή σε ένα χώρο αναμονής μία γυναίκα, η οποία κυοφορεί ή έναν ηλικιωμένο άνθρωπο και τους δίνουμε την θέση μας.

Επίσης, όταν βλέπουμε έναν ζητιάνο καθισμένο κάτω στον δρόμο του δίνουμε μερικά ψιλά. Αυτό κάνει και τους δύο χαρούμενους. Μία ακόμα πράξη καλοσύνης είναι να πάρεις κάποιον τηλέφωνο όταν έχει γιορτή ή γενέθλια. Τέλος, μία ακόμα πράξη καλοσύνης είναι να πάρεις κάποιον μία αγκαλιά όχι μόνο όταν σου το λέει ο ίδιος αλλά και όταν νιώθεις ότι χρειάζεται ένα επιπλέον στήριγμα.

Αυτές ήταν μερικές πράξεις καλοσύνης, απλές αλλά τόσο σημαντικές για την συμβίωσή μας με τους άλλους και την προσωπική μας ευτυχία.

Θεοδώρα

https://pixabay.com/el/illustrations/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%88%CE%B7-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-7448936/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου