Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Δικαιώματα και υποχρεώσεις, έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες.

 Family Care - Hands With Paper Silhouette On Table Family Care And Love - Hands With Family Symbol Silhouette family stock pictures, royalty-free photos & images

Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις ενός παιδιού μέσα στην οικογένεια, δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες αλλά αλληλοσυμπληρούμενες. Ένα παιδί μέσα στην οικογένεια έχει δικαίωμα να καλύπτει τις βιολογικές του ανάγκες όπως τροφή ,στέγη, ένδυση. Να ζει σε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον με τους γονείς συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες του.

Αδιαμφισβήτητα σημαντικό δικαίωμα αποτελεί η ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης που πραγματώνεται μέσα από τη συζήτηση και το διάλογο, χωρίς καταναγκασμούς ή άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να είναι ευτυχισμένο.

Σχετικά με τις υποχρεώσεις μέσα στην οικογένεια θεωρώ ότι ένα παιδί θα πρέπει να σέβεται τους μεγαλύτερους και να τηρεί τους οικογενειακούς κανόνες, που από κοινού έχουν διαμορφώσει τα μέλη της οικογένειας. Ταυτόχρονα θεωρώ υποχρέωση του παιδιού να προσαρμόζεται στη σύγχρονη μορφή της οικογένειας που συνεπάγεται την πολύωρη εργασία των γονιών και να συμβάλλει όσο μπορεί στις οικιακές εργασίες και στην κάλυψη κάποιων στοιχειωδών αναγκών. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα ενός παιδιού μέσα στην οικογένεια διαμορφώνουν ένα μέρος της προσωπικότητας του οδηγώντας το σε ισορροπία και αρμονία με τους γύρω του αλλά και με τον εαυτό του .

Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου