Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Μάθημα μέσω τηλεδιάσκεψης

 Notebook, Χέρι, Στυλό, Αποστολή, Γραφής

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήμασταν σε καραντίνα κάνοντας τα μαθήματα μας εξ αποστάσεως με την βοήθεια της εφαρμογής Cisco Webex . Αυτό μας βοήθησε αρκετά θα έλεγα και μας έσπρωξε να μάθουμε να χειριζόμαστε σωστά τον υπολογιστή ή tablet ή και το κινητό .

Εγώ ως χρήστης και μαθητής της Webex δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με την σύνδεση σε αντίθεση με αλλά παιδιά, όπως ο φίλος μου ο Άγγελος, ο οποίος με καλούσε από την εφαρμογή Viber για να μπορεί να ακούει και αυτός το μάθημα . Επίσης, εκτός από τα αληθινά προβλήματα υπήρχαν και παιδιά που υποτίθεται ότι είχαν πρόβλημα, ενώ στην πραγματικότητα απλά εκμεταλλευόντουσαν την εύκολη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει μικρόφωνο ή ότι δεν ακούνε, για να γλιτώσουν την εξέταση του μαθήματος . Εγώ, από την άλλη, όπως ανέφερα προηγουμένως δεν είχα γενικώς προβλήματα , αλλά για κάποιο λόγο είχα κάποιες τεχνικές δυσκολίες σε συγκεκριμένα μαθήματα, όπως η πληροφορική και η γεωγραφία .

Η Webex ωφέλησε μερικά παιδιά που είναι ντροπαλά να αναδείξουν πόσο καλοί μαθητές είναι, σε αντίθεση με αλλά παιδιά που απλά βαριόντουσαν να διαβάσουν ενώ ήταν καλοί μαθητές . Επίσης, άλλη μια κατηγορία μαθητών στην Webex είναι οι μέτριοι , δηλαδή αυτοί οι μαθητές/ τριες που απλά συμμετείχαν όσο μπορούσαν και απαντούσαν και το κυριότερο βρισκόντουσαν στο μάθημα χωρίς να παίζουν με το κινητό . Εγώ είμαι ανάμεσα στην κατηγορία μαθητή με πτώση απόδοσης και στην μέτρια .

Τέλος να πω πως τα προβλήματα δεν υπήρχαν μόνο στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές , πράγμα που δεν ωφελούσε τους μαθητές καθόλου , γιατί εάν ο καθηγητής δεν μπορεί να σε ακούσει ή να δει ότι σηκώνεις το χέρι για να μιλήσεις ή δεν μπορεί να δει το chat, τότε νομίζει μερικές φορές ότι επίτηδες οι μαθητές δεν απαντάνε και δεν συμμετέχουν .

Μακάρι να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν την θέση τον επόμενο χρόνο! Άμα δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την Webex ξανά τότε πρέπει να τηρούμε να μέτρα ασφάλειας και να φοράμε τις μάσκες κανονικά .

Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου