Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ



Το πιο απλό και δοκιμασμένο μυστικό για την επαγγελματική επιτυχία, είναι σίγουρα το να βρεις τη δουλειά που θα σε παθιάσει και που θα σου δίνει καθημερινά το κίνητρο να ξεπερνάς τον εαυτό σου, κάνοντας κάτι που σε γεμίζει χαρά και προσωπική ικανοποίηση. Πόσο εύκολο είναι όμως στη σημερινή αγορά εργασίας, με τον έντονο ανταγωνισμό και τις δύσκολες συνθήκες, να επιλέξεις τη δουλειά των ονείρων σου με βάση τις επιθυμίες και τους πραγματικούς σου στόχους;


·         Μην έχεις ως κίνητρο τον μισθό σου.
Είναι καλό η δουλειά μας να μπορεί να καλύπτει βιοποριστικά τις ανάγκες μας, αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε, δεν θα πρέπει να είναι αυτό το βασικό μας κίνητρο επιλογής.

·         Μην αγνοείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστά ως social media.
H δύναμη τους είναι τεράστια και πρέπει αυτό να το συνειδητοποιήσεις και να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. Ενημερώσου, κάνε τις σωστές διασυνδέσεις, γίνε γνωστός, μοιράσου τις γνώσεις σου και μην επαναπαύεσαι. Ακόμα κι αν εργάζεσαι ήδη, ποτέ μην νιώσεις ότι υπάρχει όριο στην επιτυχία. Σημαντικοί άνθρωποι και σημαντικές πληροφορίες βρίσκονται εκεί έξω διαθέσιμες να τις αξιοποιήσεις.

·          Άπλα κυνήγησε το.
Καμία συμβουλή δεν είναι πιο σημαντική και πιο ουσιαστική από αυτή. Η δουλειά των ονείρων σου είναι εκεί έξω και σε περιμένει. Μην απογοητεύεσαι και άρπαξε από τα μαλλιά την κάθε ευκαιρία.


Ροβίθη Μαρία- Δήμητρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου