Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

“Γιατί να πω όχι στο κάπνισμα?”



1. Βελτίωση της φυσικής κατάστασης: Όλα ξεκινούν από τους πνεύμονες και τη σωστή αναπνοή, έτσι ένας καπνιστής δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες και αντοχές με έναν μη καπνιστή, αλλά έχει και μειωμένη διάθεση προς κάθε μορφής άσκηση.

2. Λιγότερο άγχος: Παρ’ ότι οι περισσότεροι καπνιστές θεωρούν πως το τσιγάρο λειτουργεί αγχολυτικά, σύμφωνα με μια πρόσφατη Βρετανική έρευνα, φάνηκε πως τα άτομα που σταμάτησαν να καπνίζουν, μείωσαν αισθητά τα επίπεδα του άγχους.

3. Λιγότερα κρυολογήματα: Ακόμα και τα πολύ ήπια συμπτώματα ενός απλού κρυολογήματος, μπορούν να έχουν μια πιο σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη στον οργανισμό ενός καπνιστή. Ο λόγος είναι πως το κάπνισμα αποδυναμώνει σε μεγάλη κλίμακα το ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Ανεβασμένη διάθεση: Η διακοπή του καπνίσματος έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της θετικής διάθεσης, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Brown. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι καπνιστές που συμμετείχαν στο πείραμα, δεν είχαν υπάρξει ποτέ τόσο χαρούμενοι.

6. Μεγαλύτερη οικονομική άνεση: Έχετε αναλογιστεί το ακριβές ποσό που ξοδεύει ένας καπνιστής μηνιαίως για να υποστηρίξει την συνήθεια του; Πολλαπλασιάστε τώρα αυτό το μηνιαίο ποσό επί δώδεκα, αναλογιζόμενοι όσα πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε με αυτά τα χρήματα αν δεν επιλέγατε να τα διαθέσετε στο κάπνισμα.

Γιάννης, Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου