Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Γράμμα σε ένα φίλο Vol. 7


 Αγαπητέ Στέφανε ,

Ήταν μεγάλη μου χαρά που έλαβα το γράμμα σου και έμαθα τα νέα σου , έμεινα έκπληκτη όμως και στεναχωρήθηκα με την απόφασή σου να αφήσεις το σχολείο .

Για αρχή , θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αν αυτή είναι η τελική σου απόφαση , θα επηρεάσει το μέλλον σου , καθώς και την επαγγελματική σου εξέλιξη . Το σχολείο μας βοηθάει να αποκτήσουμε εφόδια και βάσεις για το μέλλον . Έπειτα το σχολείο αποτελεί ένα σταθερό και υγιές περιβάλλον , όπου βρισκόμαστε μαζί με συνομήλικους μας και καθηγητές οι οποίοι νοιάζονται για εμάς . Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το σχολείο αποτελεί τον μικρόκοσμο της κοινωνίας μας , διότι εδώ μαθαίνουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας , να συμπεριφερόμαστε με βάση κάποιους κανόνες και να πειθαρχούμε .

Βέβαια εκτός από όλα αυτά , στο σχολείο πέρα από τις γνώσεις που αποκτούμε σε μαθησιακό πλαίσιο , κοινωνικοποιούμαστε, δηλαδή αποκτάμε καινούριους φίλους και μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε με άλλα άτομα . Τέλος το σχολείο διευρύνει τους ορίζοντες μας και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τις κλίσεις , τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα μας . Μέσα από αυτό μπορούμε να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε και να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας .

Θα σε παρότρυνα να ξανασκεφτείς λοιπόν , την απόφασή σου με ωριμότητα και λογική έτσι ώστε , να πράξεις το καλύτερο για εσένα .

Με αγάπη , Σοφία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου