Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Γράμμα σε ένα φίλο Vol. 8

 



Αγαπημένη μου φίλη Ειρήνη, Χαίρομαι που έλαβα γράμμα σου μετά από πολύ καιρό, δυστυχώς όμως ταυτόχρονα λυπάμαι με την απόφασή σου να εγκαταλείψεις το σχολείο.

Αρχικά το σχολείο μας βοηθάει σε πολλά πράγματα, μας δίνει βάσεις αλλά και εφόδια για το μέλλον. Το σημαντικότερο είναι ότι μας εξασφαλίζει επαγγελματικά, αφού πλέον το απολυτήριο γυμνασίου είναι απαραίτητο. Με την κίνησή σου να σταματήσεις το σχολείο είναι λες και καταστρέφεις μόνη σου το μέλλον σου. Έπειτα το σχολείο αποτελεί ένα μικρόκοσμο της κοινωνίας, καθώς μέσω αυτού μαθαίνεις τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου αλλά μαθαίνεις και να τηρείς κανόνες και με αυτόν τον τρόπο ωριμάζεις. Το σχολείο προσπαθεί να μας προετοιμάσει για τον έξω σκληρό κόσμο.

Στη συνέχεια, μέσω του σχολείου κοινωνικοποιούμαστε, γνωρίζουμε καινούργια άτομα αποκτάμε καινούργιες φιλίες και μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε με πολλά και διαφορετικά άτομα. Συνεχίζοντας θα ήθελα να σου πω ότι μέσα από το σχολείο ανακαλύπτουμε τις κλήσεις μας και τα ενδιαφέροντα μας και διευρύνουμε τους ορίζοντές μας .

Εγώ σε προτρέπω να σκεφτείς αυτά που σου είπα και να ξανασκεφτείς την απόφασή σου,για να μην κάνεις κάτι που στο μέλλον θα το μετανιώσεις.

Με αγάπη,η φίλη σου η Μιχαέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου