Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Το ονειρεμένο μου σχολείο


Το ονειρεμένο / ιδανικό σχολείο για εμένα είναι τελείως διαφορετικό από αυτά που συνηθίζουν να υπάρχουν στην Ελλάδα.

Για αρχή , πιστεύω πως θα έπρεπε το οποιοδήποτε σχολείο , να έχει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις όπως πισίνα και γυμναστήριο, με όργανα τα οποία θα βοηθήσουν στην βελτίωση της φυσικής και αισθητικής κατάστασης των μαθητών, ώστε να αυξηθεί η αυτοπεποίθησή τους,που στις μέρες μας είναι γνωστό ότι λείπει από αρκετούς εφήβους.Κάτι άλλο που θα μπορούσε να αλλάξει είναι η ομοιομορφία στα χρώματα των τοίχων και του κτηρίου γενικότερα , καθώς και να αλλάξει καθοριστικά η διακόσμηση , έτσι ώστε να καλλιεργήσει στα παιδιά την αίσθηση της οικειότητας και την ασφάλεια που χρειάζονται, πράγμα που έχει συσχέτιση και με την απόδοσή τους , διότι τα κάνει να νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα φιλικό προς αυτά περιβάλλον .

Στο διδακτικό υλικό κατά την γνώμη μου , πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει σαν μάθημα η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, διότι οι έφηβοι πρέπει να γνωρίζουν τις απαραίτητες προφυλάξεις που θα διασφαλίζουν την σωματική και ψυχική τους υγεία. Άλλος ένας λόγος που θεωρώ ότι αυτό το μάθημα κρίνεται απαραίτητο είναι γιατί δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα το σώμα τους και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό . Επιπρόσθετα, πιστεύω πως κάποια μαθήματα θα έπρεπε να ήταν επιλογής.

Τέλος, πιστεύω πως πρέπει οι καθηγητές να αρχίσουν να δίνουν περισσότερη βάση σε παιδιά που ίσως να έχουν κάποιες παραπάνω δυσκολίες και να τα παροτρύνουν να

προσπαθούν βοηθώντας τα , είτε με κάποια ίσως παραπάνω προσοχή, είτε με το να τους καλλιεργούν την αυτοπεποίθηση, ανταμείβοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν για να συνεχίσουν . Παράλληλα κατά την γνώμη μου πιστεύω πως πρέπει να είναι πιο φιλικοί και ευδιάθετοι , για να μπορέσει το μάθημα να κυριεύεται από θετικά συναισθήματα και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών .

Πιστεύω πως αν εφαρμόζονταν έστω και οι μισές αλλαγές τις οποίες ανέφερα παραπάνω το σχολείο θα γινόταν καλύτερο γιατί όλα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία και την προσπάθεια που καταβάλει κανείς και αν όντως κάποιος αφιερώσει χρόνο θα υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον !

Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου