Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητό μου ημερολόγιο

Με την Μαρία γνωριζόμαστε περίπου 8 χρόνια,από την πρώτη δημοτικού. Από τότε κάνουμε παρέα και έχουμε γίνει αχώριστες. Είναι πάντα δίπλα μου και με βοηθά σε ό,τι την χρειάζομαι, έχουμε περάσει πολλά μαζί και εύκολα και δύσκολα και έχουμε χτίσει πολλές αναμνήσεις. Είναι γενικά ήρεμη, βοηθητική, υπομονετική, και πάντα πρόθυμη να με βοηθήσει σε οτιδήποτε την χρειαστώ. Εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι είναι ειλικρινής και δεν έχει ως στόχο να με χαρακτηρίζει με όμορφα επίθετα. Βέβαια, κάποιες φορές είναι νευρική και αγχώδης. Έχει μεσογειακή ομορφιά και είναι ψηλή, αδύνατη με μαύρα φουντωτά σγουρά μαλλιά. Έχει καφέ εκφραστικά μάτια και τοξωτά φρύδια.

Η σχέση μας έχει περάσει από διάφορα στάδια. Υπήρχαν τσακωμοί, όμως, καταφέραμε να τους αντιμετωπίσουμε καθώς δεν ήταν τόσο ισχυροί ώστε να χαλάσουν την φιλία μας. Τις περισσότερες φορές οι τσακωμοί μας είχαν αιτία τους διαφορετικούς μας χαρακτήρες καθώς και οι δύο είμαστε έντονες προσωπικότητες. Η Μαρία είναι ισχυρογνώμων και παρεξηγείται εύκολα ενώ εγώ είμαι εγωίστρια και απότομη. Αυτή η διαφορά στους χαρακτήρες μας, δημιουργεί μια σχέση που περνά από διάφορες διακυμάνσεις αλλά είναι και το στοιχείο που διατηρεί την φιλία μας. Άλλωστε, θεωρώ ότι αυτές οι συγκρούσεις γενικότερα ενδυναμώνουν τη φιλία καθώς αποτελούν το «αλατοπίπερο» των σχέσεων.

Θεωρώ πως θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε παρέα και μελλοντικά αφού είναι μια απόφαση που έχουμε πάρει έπειτα από συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Η συγκεκριμένη φιλική σχέση είναι κομβική για αυτή την περίοδο της ζωής μου. Σίγουρα, οι μελλοντικές συγκρούσεις μας θα ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο την φιλία μας, καθιστώντας την διαχρονική.

Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου