Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ




 Στις μέρες μας, αρκετά παιδιά δεν ενδιαφέρονται για την μόρφωσή τους.
Αναλυτικότερα, στα περισσότερα παιδιά, δεν αρέσει το σχολείο, διότι βαριούνται. Αυτό λοιπόν πρέπει ν΄ αλλάξει, επειδή όπως λέει και το ρητό < η πολύ δουλειά κάνει τον αφέντη>.
  Στον 21ο αιώνα που ζούμε, σε πολλά παιδιά δεν αρέσει το σχολείο και αυτό είναι μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι άλλα παιδιά όπως στις υπανάπτυκτες χώρες, δεν έχουν την δυνατότητα να μορφωθούν, διότι δεν έχει αναπτυχθεί η παιδεία, ενώ στη χώρα μας, υπάρχουν οι προϋποθέσεις (σχολικές εγκαταστάσεις, πανεπιστήμια κ.λ.π)


  Επιπρόσθετα ο κάθε άνθρωπος για να καταφέρει κάτι στη ζωή του και για να μπορεί να διαπλάσει τον χαρακτήρα του, τις γνώσεις του, την συμπεριφορά του, χρειάζεται μόρφωση. Όλα τα μαθήματα που παρέχονται στο σχολείο είναι πολύ χρήσιμα, γιατι ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ τις γνωσεισ μας, ανοιγουν το ΜΥΑΛΟ μας και  μας βοηθουν να σκεφτομαστε και  να βλεπουμε τα πραγματα και από άλλες  οπτικεσ γωνιεσ.

  Πιο συγκεκριμένα όλα αυτά τα μαθήματα μας προκαλούν ερεθίσματα για να καταλήξουμε στο επάγγελμα που μας ταιριάζει, να μας διαμορφώσουν την προσωπικότητα μας, το πνεύμα μας και  να μας δοθούν αξίες ζωής.  Επίσης η μόρφωση διευρύνει τον πνευματικό ορίζοντα των παιδιών και τα βοηθάει να μην ζουν στην άγνοια, να ξέρουν καλούς τρόπους συμπεριφοράς και να μπορούν αργότερα να αντεπεξέλθουν στην κοινωνία.

  Υπάρχουν παιδιά που αγαπούν την γνώση και είναι πολύ επιμελή στα μαθήματά τους, αλλά και άλλα παιδιά που δεν ασχολούνται και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την μόρφωσή τους και το μέλλον τους και αυτό είναι πολύ αρνητικό για αποφάσεις ζωής που αργότερα θα πρέπει να πάρουν.

  Παρόλα αυτά σε κάποια θέματα τα παιδιά διαμαρτύρονται όπως π.χ. για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, που είναι πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης . Πιο συγκεκριμένα, θεωρώ πως δεν πρέπει τα παιδιά να παίρνουν εργασίες για το σπίτι. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και αντιπαιδαγωγικό να γυρίζουν στο σπίτι κουρασμένα και να πρέπει να αφιερώσουν ακόμα 4 ώρες τουλάχιστον για μελέτη. Τα παιδιά δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και αυτό είναι πολύ άσχημο. Επίσης, στις μέρες μας, υπάρχει παραπαιδεία, με αποτέλεσμα τις οικονομικές δυσκολίες των οικογενειών και τον δυσανάλογο ανταγωνισμό μεταξύ των παιδιών που κάνουν φροντιστήρια και αυτών που δεν μπορούν.
Τέλος θεωρώ ότι οι βαθμοί είναι ένα τελείως αντιπαιδαγωγικό σύστημα, διότι τα παιδιά αγχώνονται και μπαίνουν σε μία πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία.

   Συνοψίζοντας, η μόρφωση είναι πολύ σημαντική για όλο τον κόσμο , γιατί φέρνει την προοπτική για μία καλύτερη ζωή σε όλα τα παιδιά.
Η μόρφωση ειναι ζωτικήσ σημασίασ για ολουσ μασ.
σταυρακακη  ζαχαρενια Β7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου