Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Πρωτοχρονιά με την οικογένεια μου


                                                                             
                                                                                   

Τα σχολεία έκλεισαν,οι ημέρες πέρασαν και ήρθε η Δευτέρα.Ήταν ώρα να αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που θα γίνονταν στο σπίτι μας.  .                                                                                                                                                                                                                                                   
  Μια εβδομάδα πριν πήραμε τηλέφωνο για να  καλέσουμε  τις γιαγιάδες ,τον παππού μας , τις θείες και τους θείους μας,τα ξαδέρφια μας και τέλος τους νονούς και τις νονές μας. Μετά στολίσαμε το δέντρο και βάλαμε διάφορες επιγραφές .
   Την Τρίτη, που ήταν η παραμονή Πρωτοχρονιάς,  εγώ και η μαμά μου πήγαμε στο super market ώστε να ψωνίσουμε τα κατάλληλα υλικά για αυτά που θα μαγειρέψουμε.Η μαμά είχε γράψει σε ένα χαρτί τι ήθελε να μαγειρέψει και έλεγε τα εξής.
Ντολμαδάκια,σούπα,κοτόπουλο,χορτόπιτα,  και το κυριότερο το γλυκό,  η βασιλόπιτα  .Όταν φτάσαμε στο σπίτι ξεκινήσαμε κατευθείαν να μαγειρεύουμε για να προλάβουμε επειδή ήταν 2 η ώρα το μεσημέρι. Φτιάξαμε πρώτα την χορτόπιτα, έπειτα τη σούπα, τα ντολμαδάκια,το κοτόπουλο και τέλος την βασιλόπιτα.Το βράδυ όταν ήρθαν όλοι οι καλεσμένοι καθίσαμε στο τραπέζι να φάμε. Ήρθαν τα φαγητά όλα μαζί και όταν τελειώσαμε πήγαμε να παίξουμε μέχρι να αλλάξει ο χρόνος.Όταν πια άλλαξε, κόψαμε την βασιλόπιτα και το φλουρί έτυχε στο μπαμπά μου.

       Ήταν η πιο ωραία Πρωτοχρονιά που έχω περάσει και δε θα την ξεχάσω ποτέ!!!

Ανδριώτη Μαρία Α4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου