Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Πυροσβέστες = ήρωες σε κίνδυνο



Η πυροσβεστική όπως όλοι ξέρουμε είναι μια κρατική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για διασώσεις από πυρκαγιές, πλημμύρες, ατυχήματα, απεγκλωβισμούς και την κατάσβεση μιας φωτιάς. Πίσω όμως από το σώμα της πυροσβεστικής υπάρχουν κάποιοι ήρωες που λέγονται πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες θυσιάζουν τα πάντα  και αψηφούν τον κίνδυνο  για να σώζουν εμάς. Καταλήγουμε στο ότι δεν φορούν όλοι οι ήρωες μπέρτα. Είναι άτομα γενναία, θαρραλέα, που έχουν έναν κοινό σοβαρό  σκοπό. Σκεφτείτε να μην υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι τι θα γινόταν. Ρητό τους είναι το «θαρσειν σώζειν» που δηλώνει ότι χρειάζεται θάρρος για να σώσεις μια ζωή ρισκάροντας την δική σου.
 Η δουλειά τους δεν είναι απλή, είναι δύσκολη  και κάνουν ειδικές εκπαιδεύσεις. Οι εξετάσεις τους είναι με την εξής σειρά :
·                     Την πρώτη ημέρα, θα υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής Εξέτασης.
·                     Τη δεύτερη ημέρα, εφόσον κριθούν ικανοί στις υγειονομικές εξετάσεις, θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες, ενώπιον των Επιτροπών Αθλητικών Δοκιμασιών.
·                     Την τρίτη ημέρα, εφόσον κριθούν ικανοί στις υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες, θα υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες ενώπιον Επιτροπής Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών.
Υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις που αν δεν τις πλήρεις δεν μπορείς να μπεις σε οποιοδήποτε σώμα της Πυροσβεστικής, όπως
α. Να είσαι Έλληνας πολίτης
β. Να μην υπερβαίνεις το εικοστό έκτο (26ο) έτος της ηλικίας σου.
γ. Να είσαι κάτοχος τίτλου σπουδών
δ. Όσοι πρέπει να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να τις έχουν αναβάλει νομίμως ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. 
στ. Να έχεις ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.
ζ. Να έχεις υγεία και άρτια σωματική διάπλαση.
η. Να έχεις πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα.
θ. Να μην είσαι χρήστης ναρκωτικών.
Ροβίθη Δήμητρα Μαρία Β5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου