Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Η συνεχής εργασία των γονιών και οι συνέπειές της στη ζωή των παιδιών

 

Στην εποχή μας οι γονείς εργάζονται αρκετές ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαταραχές στην καθημερινότητα των παιδιών.

Αρχικά, η έλλειψη στοργής και αγάπης στο οικογενειακό περιβάλλον κοστίζει πολύ στην ψυχική υγειά των παιδιών. Δεν έχουν κάποιον με τον οποίον να μοιραστούν τα συναισθήματά τους, ειδικά τα παιδιά που δεν έχουν αδέλφια. Απομονώνονται και κλείνονται στον εαυτό τους κρατώντας μέσα τους τα συναισθήματά τους με συνέπεια να ξεσπάνε στους γονείς τους.

Αυτό έχει, επίσης, ως αποτέλεσμα τις κακές διατροφικές συνήθειες των παιδιών, λόγω της απουσίας υγιεινών σπιτικών φαγητών , που μόνο οι γονείς (ή οι κηδεμόνες) μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους.

Επιπλέον, οι γονείς, λόγω της πολύωρης εργασίας τους, αποτυγχάνουν να είναι μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι μαθαίνοντάς τους πειθαρχία και αυτό φέρει ως αποτέλεσμα την άσχημη συμπεριφορά στους καθηγητές τους και γενικότερα στα πρόσωπα με τα οποία συναναστρέφονται. 

Ακόμα, πολλά παιδιά επηρεάζονται εύκολα από κακά πρότυπα, διότι δεν έχουν κάποιον να τους μάθει πώς να χειρίζονται καταστάσεις που ως παιδιά δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν .

Συνοψίζοντας, η υπερβολική εργασία των γονέων έχει αρνητικές συνέπειες στις ζωές των εφήβων. 

Άννα-Μαρία, Μαρία, Δανάη

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου