Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

YΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ



Η διατροφή των ελληνόπουλων έχει πάρει πλέον  την κατηφόρα, εφόσον τρέφονται με γρήγορο και εύκολο φαγητό και όχι με το μεσογειακό, παραδοσιακό και ελληνικό φαγητό. Αντί να είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να τρεφόμαστε σωστά, ακολουθούμε της συνήθειες που έχουν τα Αμερικανάκια και οι επισκέψεις στα φαστφουντάδικα είναι πλέον καθημερινότητα.

Πρώτα πρώτα,  εσείς οι ίδιοι οι γονείς πρέπει να απαγορεύσετε στα παιδιά σας τα φαγητά που θα κάνουν κακό στον οργανισμό τους. Μερικές συμβουλές για την καλύτερη ανάπτυξη και σωματική υγεία του παιδιού σας είναι  να μην του επιτρέπεται να πίνει ποτά που περιέχουν ταυρίνη, καφεΐνη και  υπερβολική ζάχαρη, διότι δημιουργούν προβλήματα στο νευρικό σύστημα, στο στομάχι μας, αλλά και βέβαια στην καρδιά μας. Άλλο ένα παράδειγμα είναι να μην  είναι συχνή η επίσκεψη στα φαστφουντάδικα, αλλά να τρώει μεσογειακό και υγιεινό φαγητό(π.χ. όσπρια, λαχανικά κ.α.)Το γάλα και τα φρούτα να μπουν καθημερινά στο πρόγραμμά του για καλύτερη ανάπτυξη και να σταματήσει να τρώει τσίπς ,κρουασάν και ζελεδάκια για να μην έχει αργότερα χοληστερίνη.
Με αυτές τις συμβουλές σίγουρα το ποσοστό καρδιοπαθειών θα μειωθεί κατακόρυφα ενώ όλοι μας θα αισθανόμαστε ψυχικά και σωματικά καλύτερα.
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου