Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΦΙΛΙΑ



  Μια φορά και ένα καιρό σε ένα μέρος πολύ μακριά από εδώ, ζούσαν δύο κορίτσια που ήταν κολλητές. Τα ονόματά τους ήταν Μαρία και Γιούλη. Ήταν τόσο καλές φίλες, που την κάθε μέρα τους την περνούσαν μαζί. Όλα κυλούσαν όμορφα και ήσυχα ώσπου μια μέρα οι γονείς της Μαρίας της ανακοίνωσαν ότι έπρεπε να φύγουν για Γερμανία σε λίγες μέρες.

  Η Μαρία ήταν πολύ λυπημένη στη σκέψη ότι δεν θα ξαναέβλεπε ποτέ τη Γιούλη. Η ώρα πέρασε και η Γιούλη έφτασε στο σπίτι της για να την πάρει και να πάνε βόλτα.        Η Μαρία έπρεπε επιτέλους να βρει το κουράγιο και να πει στη φίλη της τι την απασχολούσε. Όταν αποφάσισαν να κάτσουν και να ξεκουραστούν βρήκε την ευκαιρία να της το πει: «Φεύγω για Γερμάνια» της είπε απότομα χωρίς καν να την κοιτάξει. Η Γιούλη ξαφνικά έπαψε να χαμογελά. « Για πόσο;» ήταν το πρώτο που της είπε. Η Μαρία δεν είπε τίποτα. Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο για να κάνει την Γιούλη να καταλάβει ότι το ταξίδι θα ήταν οριστικό.
   Οι μέρες περνούσαν χωρίς τα κορίτσια να βρίσκονται έτσι ώστε να μην κάνουν τον αποχαιρετισμό τους ακόμα πιο δύσκολο. Όταν η μέρα έφτασε, τα κορίτσια συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο για μία τελευταία φορά.  Μία αγκαλιά ήταν περισσότερη από χίλιες λέξεις.
   Τα κορίτσια είπαν το τελευταίο αντίο εκείνη τη μέρα, αλλά όχι οριστικά. Ορκίστηκαν να μην χαθούν και έτσι κι έγινε, είχαν περάσει δέκα χρόνια όταν συναντήθηκαν ξανά και δεν ξαναχώρισαν ποτέ!      
                                  
ΣΟΦΙΑ ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗ
ΚΑΙ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ
Α4    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου