Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Ταξίδι σε άλλες χώρες και τι δεν πρέπει να κάνουμε



ΚΊΝΑ

  1. Μην αφήσετε πολύ φιλοδώρημα. Είναι επιτρεπτό μόνο στα ξενοδοχεία ή σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την ξενάγηση, αλλιώς θα θεωρηθεί προσβλητικό.
  2. Το να δείχνεις κάποιον μπορεί να θεωρηθεί αγενές. Αντίθετα, εάν θέλετε να δείξετε κάποιον ή κάτι, η σωστή πρακτική είναι όχι να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλο, αλλά ολόκληρη την παλάμη στραμμένη προς τα πάνω.
  3. Τα chopsticks (ξυλάκια φαγητού) δεν τοποθετούνται ποτέ όρθια στο μπολ του ρυζιού. Θυμίζει τελετουργικό για την προσφορά στους νεκρούς. Επίσης, τα chopsticks δεν θα πρέπει ποτέ να τα κρατάτε στα χέρια σας όταν κάνετε χειρονομίες.


ΙΑΠΩΝΊΑ

  1. Το σταύρωμα των ποδιών δε θεωρείται κατάλληλος τρόπος για να κάθεται κανείς, ακόμη κι αν το κάνει με όλη τη χάρη που διαθέτει.
  2. Στους Γιαπωνέζους δεν αρέσει να φυσάνε τη μύτη τους σε δημόσιο χώρο… πόσο μάλλον να ακούν/βλέπουν κάποιον άλλον να το κάνει δίπλα τους.
  3. Μπορεί να νομίζετε ότι η σωματική επαφή αποτελεί ένδειξη ότι έχετε έρθει κοντά με κάποιον, ωστόσο στην Ιαπωνία κάτι τέτοιο θεωρείται… περίεργο. Οι Ιάπωνες συνηθίζουν να υποκλίνονται ο ένας στον άλλον, ιδιαίτερα οι νεότεροι στους πιο ηλικιωμένους, ενώ δεν ανταλλάσουν χειραψίες.
  4. Ο σωστός τρόπος για να απευθυνθείτε σε ένα φίλο, είναι να χρησιμοποιείτε το επώνυμο του και να προσθέτετε την κατάληξη «san», δείχνοντας σεβασμό για το όνομα της οικογένειας. Τα αγόρια μικρής ηλικίας μπορείτε να τα αποκαλείτε με το επώνυμο τους και την κατάληξη «kun» ενώ τα μικρά κορίτσια με την κατάληξη «chan». Ένας δάσκαλος ή σύμβουλος θα πρέπει να ονομάζεται «Sensei», ενώ αν μιλάτε με κάποιον σε υψηλή θέση πρέπει να χρησιμοποιήσετε το επίθετο του με την κατάληξη «Sama » για να δείξετε επιπλέον σεβασμό.

ΙΤΑΛΊΑ

  1. Μην ταΐσεις τα περιστέρια γιατί θα σου δώσουν πρόστιμο.
  2. Μην παραγγείλεις καπουτσίνο σε εστιατόριο.
  3. Μην αρνηθείς πρόταση για φαγητό.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  1. Μην κουβαλήσεις ποτέ μαζί σου αλκοόλ σε δημόσιο χώρο.

Τουρκία

  1. Μην κάνεις τη χειρονομία του «οκ» με τον αντίχειρα. Θεωρείται τρομερά προσβλητικό.

ΣΙΓΚΑΠΟΎΡΗ

  1. Μην τρώτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  2. Αν σου αρέσει που και που να μασάς καμία τσίχλα στην Σιγκαπούρη θα μπορέσεις να την απολαύσεις μόνο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σου. Σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται. Και όχι γιατί οι κάτοικοι «μισούν» να βλέπουν ανθρώπους να απολαμβάνουν μια τσίχλα αλλά γιατί «μισούν» να βλέπουν κάποιον να την πετάει στα πεζοδρόμια.

Ροβίθη Δήμητρα Μαρία Β5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου