Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Σε ολόκληρο  τον πλανήτη κυριαρχεί ένα σοβαρό  πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ακόμη και στην καταστροφή του  , η μόλυνση του περιβάλλοντος.
 Αιτία  του προβλήματος είναι  ο ίδιος ο άνθρωπος και οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του για κατοικία, τροφή,  στέγαση και μετακίνηση. Τα χιλιάδες εργοστάσια που λειτουργούν καθημερινά ανά τον πλανήτη  και η υπερβολική  χρήση των  μεταφορικών μέσων, αυτοκινήτων, λεωφορείων,   μηχανών, ακόμα και για τις πιο κοντινές αποστάσεις, απελευθερώνουν αέρια στην ατμόσφαιρα επιβλαβή  για την υγεία των ανθρώπων και για το περιβάλλον. Η  στροφή προς  μεταφορικά μέσα  φιλικά προς το περιβάλλον, όπως για παράδειγμα το ποδήλατο, θα βοηθήσει  σημαντικά στην μείωση της μόλυνσης της ατμόσφαιρας.
Μία άλλη αιτία είναι η ρήψη  απορριμμάτωνκαι αποβλήτων τόσο στο θαλάσσιο όσο και στο χερσαίο περιβάλλον  . Προτιμάμε να πετάμε τα σκουπίδια μας στον δρόμο και στη θάλασσα, να χρησιμοποιούμε αλόγιστα τα φυτοφάρμακα, τα οποία  οδηγούν ακόμη και στο θάνατο  τα ψάρια και τα ζώα και μακροχρόνια στην εξαφάνιση τους. Οι αιτίες για την ρύπανση του αέρα, των υδάτων και του εδάφους είναι πληθώρες και ο άνθρωπος  μόνο μπορεί να τις περιορίσει  και  σταδιακά να βελτιώσει  την ποιότητα της  ζωής του και του κόσμου που τον περιβάλλει.
Μέσα στο σπίτι μας καθώς και στον χώρο εργασίας μας,  ο καθένας  χωριστά πρέπει να προσπαθήσει  μικρές αλλαγές στις συνήθειες του, όπως την μείωση της  χρήσης του νερού, του χαρτιού και  των ηλεκτρικών συσκευών. Η ατομική προσπάθεια μπορεί να μας φαίνεται μικρή  όμως  είναι τόσο σημαντική και  αυτή που σταδιακά θα επιφέρει την παγκόσμια βελτίωση.
Δασκαλάκη Ζωή Β4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου