Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός. Ένα πράγμα που όλοι νομίζουν ότι κάνουν. Εγώ θα το αναλύσω λίγο. 

Πρώτα, ας δούμε τον ορισμό του αθλητισμού. Μέσα από τον αθλητισμό ο άνθρωπος  καταβάλει προσπάθεια  για να διατηρήσει την καλή σωματική και  ψυχική κατάστασή του, αλλά και  καλλιεργεί τις δεξιότητές του.

Τώρα να δούμε τι οφέλη μπορεί να έχει στην ζωή μας. Σωματικά, βελτιώνει την φυσική κατάσταση, ενδυναμώνει τους μυς, ισχυροποιεί το σώμα κ.α. Π.χ. Ας πάρουμε το βόλεϊ. Έχει και τρέξιμο και άλματα και ενισχύει την ομαδικότητα. Έτσι μπορούμε και να είμαστε σε μια συνεχή φόρμα και να μην αρρωσταίνουμε συχνά. Άλλο ένα θέμα που έχουν τα νέα παιδιά είναι ότι θέλουν να έχουν λεπτό σώμα ενώ δεν προσέχουν την διατροφή τους ούτε αθλούνται καθόλου. Ακόμα και να πάνε από το σπίτι τους έως το σχολείο αυτοκίνητο θέλουν.

Έχει παρατηρηθεί ότι τα τελευταία χρόνια τα αγόρια ξεκινούν το ποδόσφαιρο ως άθλημα αλλά αν παρατηρήσουμε πιο καλά στο άθλημα τα παιδιά παθιάζονται και προσπαθούν να γίνουν  καλύτερα από κάποια αλλά. Εδώ  διακρίνεται ένας ανταγωνισμός. Ας αναλύσουμε λίγο τα πνευματικά οφέλη αλλά και μειονεκτήματα του αθλητισμού. Πρώτα από όλα σημαντικό είναι να πούμε ότι ο αθλητισμός εκτονώνει και διώχνει το στρες και το άγχος.

Επίσης σε μερικά αθλήματα ενισχύει την ομαδικότητα π.χ. βόλεϊ. Αν και σε μερικά αθλήματα ενισχύει τον ανταγωνισμό π.χ ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός θέλει πάθος αλλά όχι τόσο όσο διακρίνουμε στις σημερινές μέρες. 

Το πιο εύκολο είναι το τρέξιμο ή το γυμναστήριο. Αμέσως μετά είναι τα ομαδικά αθλήματα π.χ. βόλεϊ, ποδόσφαιρο. Από τα δυο παραπάνω συνίσταται το ομαδικό άθλημα για την ανάπτυξη της συνεργασίας που είναι απαραίτητη στις μέρες μας. Τελευταία πάνε τα ατομικά  αθλήματα που είναι τα πιο δύσκολα άλλα και απαιτητικά.

Αν και μικρός για να κρίνω πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι απαραίτητα αθλητισμό με όποιον τρόπο μπορούμε και θέλουμε αν και τα ομαδικά αθλήματα είναι πάντα καλυτέρα αφού η συνεργασία είναι ένα σημαντικό άλλα και περιζήτητο συστατικό για την ζωή. Και μην ξεχνάμε τι έλεγαν οι παλιοί ''Νους υγιής εν σώματι υγιεί''.

Στέφανος Σουμελίδης - Β2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου