Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Τι εύχομαι για το μέλλον του κόσμου.



Πολλοί άνθρωποι μπορεί να εύχονται για το μέλλον να εξελιχθεί η τεχνολογία και να ανακαλυφθούν νέα πράγματα που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, όπως τα ρομπότ.

Οι δικές μου ευχές όμως είναι διαφορετικές και αφορούν την καθημερινή κοινωνική μας πραγματικότητα. Ελπίζω, αρχικά, να σταματήσουν οι πόλεμοι που ακόμα δυστυχώς μαίνονται στον κόσμο. Ο ρατσισμός και το μπούλινγκ βασανίζουν πολλούς συνανθρώπους μας που

θέλουν να νιώσουν επιτέλους αποδεκτοί με τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά. Ένα ακόμα σύγχρονο πρόβλημα που απειλεί τα παιδιά είναι ο εθισμός στις οθόνες που ακολουθείται από πολλαπλές αρνητικές συνέπειες, σωματικές και ψυχολογικές. Εύχομαι στο μέλλον όλα τα παιδιά να χαίρονται τη ζωή τους μακριά από τις εξαρτήσεις και τη μοναξιά. Τέλος, πιστεύω ότι η φτώχεια και οι ανισότητες δεν έχουν θέση στην αυριανή κοινωνία.

Ονειρεύομαι να ζήσω σε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα είμαστε αγαπημένοι και ευτυχισμένοι και θα περιβάλλουμε με σεβασμό τόσο τους συνανθρώπους μας, όσο και το κοινό μας σπίτι, τη Γη.

Ελένη

Πηγή εικόνας: Alexandra Koch pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου