Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί


  Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πολύ συχνά περιθωριοποιούνται από τον κόσμο γύρω τους και στιγματίζονται. Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να ζήσει μια ζωή απολαμβάνοντας όλα της τα αγαθά και με κύριο γνώμονα την ελευθερία και τις ευκαιρίες της. Στα παιδιά με ειδικές ικανότητες πρέπει να παρέχονται ισότιμες ευκαιρίες στον ιατρικό τομέα και στα μέσα κοινωνικοποίησης. Αρκετές φορές αποτελούν θύματα λεκτικής και σωματικής βίας , λόγω της διαφορετικότητάς τους . Αυτά τα παιδιά μιλάνε με τα μάτια και με την ψυχή  και ακούνε με την καρδία τους. Η μοναξιά που νιώθουν είναι η εξορία της ψυχής τους. 

      Τα παιδιά αυτά συχνά πηγαίνουν σε ειδικά σχολεία που οι άνθρωποι που τα αναλαμβάνουν  είναι εξειδικευμένοι στην λεπτή διαχείριση αντιμετώπισης κάποιων  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν . Ακόμη και αν δεν αποστέλλονται σε ειδικά σχολεία η συντροφιά της παράλληλης στήριξης είναι αναγκαία στα δημόσια σχολεία. Σε ένα τμήμα ένα παιδί με αυτές τις ικανότητες θα διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα όμως αυτό θα φέρει μόνο θετικές επιδράσεις στην τάξη. Τα παιδιά θα συναισθανθούν την αγνότητα της ψυχής τους .

      Οι γονείς αυτών των  παιδιών παλεύουν καθημερινά για την εξισορρόπηση  της κατάστασης και αγωνιούν για την επιβίωση τους . Μήπως σαν κοινωνία αλλά και με την προσωπική μας συμβολή να διευκολύνουμε τον ρόλο των γονιών τους και παράλληλα να γεμίσουμε με χαρά την καρδιά τους;

                                                                                                                      Παναγιώτα Γ5 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου