Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΣΤΙΓΑ



Σήμερα το μπούλινγκ είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο και πολλά παιδιά το έχουν υποστεί. Το μπούλινγκ μπορεί να είναι κοινωνικό, όταν ένα άτομο διαδίδει φήμες και ψέματα για ένα άλλο ή το αποκλείει από κάποια ομάδα, λεκτικό, όταν κάποιος εκτοξεύει κοροϊδίες και απειλές σε βάρος άλλου, σωματικό, όταν εκδηλώνεται με χτυπήματα ή και κλοπές και διαδικτυακό, όταν οι απειλές και οι προσβολές δε γίνονται δια ζώσης, αλλά μέσω διαδικτύου.

Όπως κι αν εκδηλωθεί, το μπούλινγκ έχει σκοπό να κάνει το θύμα να χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, να νιώσει ανασφάλεια, μοναξιά, άγχος και λύπη. Όσοι ασκούν μπούλινγκ, αν και δεν έχουν καμία δικαιολογία για τις πράξεις τους, συνήθως το κάνουν είτε γιατί έχουν δεχτεί και οι ίδιοι, είτε γιατί βιώνουν άσχημες συνθήκες στο σπίτι τους, είτε γιατί νιώθουν ανασφάλεια και δεν αγαπούν τον εαυτό τους.

Αν δέχεσαι εσύ ή κάποιος που γνωρίζεις μπούλινγκ, μην διστάσετε να μιλήσετε σε κάποιον ενήλικα. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει και χρειάζεται προσπάθεια από όλους μας. Αν δεις ένα παιδί να κάθεται μόνο του, πλησίασέ το κι αν δέχεται μπούλινγκ βοήθησέ το. Κάνε κοπλιμέντα στους φίλους σου σε κάθε ευκαιρία, θα φτιάξεις την ημέρα τους! Η ευγένεια θα κερδίσει το κακό!

Μελίνα

Εικόνα : Tumisu pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου